Home Новини Роман Безсмертний: “Рускій мір” не пройде – буде “Велика Україна”

Роман Безсмертний: “Рускій мір” не пройде – буде “Велика Україна”

937
0
SHARE

Цієї неділі Житомир відвідав відомий політик та майбутній кандидат у Президенти Роман Безсмертний. Що він розповів житомирянам та гостям міста, які ідеї звучали з його вуст – про це варто написати велику розгорнуту статтю (власне, це й хочу обов’язково зробити, але трішки згодом). Нині ж тезово про те, що говорив, на що звертав увагу учасників зустрічі, чим зацікавив і своїх прибічників, і журналістів.

Ця зустріч відбулась у приміщенні Телерадіокомпанії UA:Житомир, що на Театральній. Зал, який вміщає до тисячі осіб, заповнили як житомиряни, так і представники районів – зацікавленість у гостеві була помітна. Тим більше, що вибори Президента України хоч і не розпочались офіційно, але можливі кандидати вже більш-менш заявили про себе.

Роман Безсмертний – політик відомий. Його ім’я яскраво засяяло на небосхилі великої української політики ще у середині 90-х, коли він став одним із авторів Конституції нашої держави. Саме тоді молодий амбітний політик заявив про себе як про професіонала, знавця своєї справи. Далі тривала робота у Верховній Раді (депутат 4-х скликань, постійний представник Президента у Верховній Раді), в уряді (обіймав посаду віце-прем’єр-міністра). У доробку й робота Надзвичайним і Повноважним послом України в Республіці Білорусь. Отже, політичного досвіду Роману Безсмертному не займати.

Про свій намір балотуватися в президенти Роман Безсмертний заявив ще наприкінці травня. Тож нині політик зустрічається безпосередньо з людьми в рамках свого туру, який називається “Велика Україна можлива!”. Зустріч розпочалась з невеликого концерту, який дав київський гурт TaRuta, що виконує етнічну музику. Далі – невеликий фільм-розповідь про життя та погляди Романа Безсмертного. Власне, необтяжливий початок, що давав уяву про політика та налаштовував на цікаву зустріч.

А зустріч таки була цікава! Активний, енергійний виступ політика, який тривав десь із годину, захопив розкутістю, чіткістю думок кандидата. Струнка політична позиція Безсмертного вималювалась майже відразу – Велика Україна можлива, і ми повинні її збудувати.

Політик розповів про своє бачення нинішньої ситуації в Україні, про своє бачення майбутнього для України. Політик вважає, що ідея Великої України – це ідея нашої єдності, тому що будь-яка небезпека ззовні “вирішувана та здоланна, коли є єдність всередині країни”. При цьому Роман Безсмертний зауважив, що Велика Україна – це не зазіхання на чужі території, Україна має бути там, де є українці. Це та ідея, яка змусить кожного українця, де б він не жив, розправити плечі і відчути гордість за свою державу. “Ми маємо розуміти, хто ми, бути собою і пишатися своєю величчю”, – вказує політик.

Друга частина зустрічі пройшла у форматі запитань та відповідей. Хтось задавав питання у мікрофон (організатори зустрічі потурбувались і про це), хтось – у вигляді записок. Запитання звучали різні: від проблем армії, взаємовідносин з Росією, розвитку сільського господарства (Житомирщина практично є аграрною областю), закінчуючи питаннями впровадження адміністративної реформи та її наслідків для майбутнього країни. Когось відповіді примусили замислитись, багато з відповідей політика отримали дружні оплески (на деякі відповіді зааплодував і я).

Присутні на зустрічі не зогляділись, як дві години, відведені організаторами, закінчились. Але політик не пішов зі сцени, допоки не відповів на всі основні запитання. Далі його чекала зустріч із місцевою пресою та телеканалами, де знову ж таки звучали запитання про плани на майбутнє, думки кандидата на процеси, що нуртують усередині уряду, Верховної Ради, українського політикуму. “Стомився підносити патрони тим, хто не вміє стріляти”, – знову політик повторив фразу, що вже звучала з його вуст на ефірах деяких українських телеканалів. Ну що ж, повторення – мати навчання. І ця фраза, що цього дня стала майже крилатою, більш ніж чітко характеризує мету Романа Безсмертного – стати Президентом країни, Конституцію якої писав власноруч.

Анатолій Горобчук.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here