Home Новини Робоча зустріч у Києві

Робоча зустріч у Києві

1116
0
SHARE

Цього понеділка у місті Київ відбулася третя за ліком координаційна зустріч представників фонду “Меморіал убитим євреям Європи” з дослідниками та краєзнавцями Бердичева в рамках проекту “Захистимо пам’ять”.

У зустрічі взяли участь зі сторони фонду його директор Уве Ноймеркер, науковий співробітник проекту “Захистимо пам‘ять” Світлана Бурмістр, співробітник проекту “Захистимо пам‘ять” Божена Козакевич, історик та науковий співробітник Українського центру вивчення історії Голокосту Михайло Тяглий. Бердичів представляли представник єврейської громади міста Бердичева Геннадій Кислюк, директор Музею історії міста Бердичева Павло Скавронський, завідуюча Музеєм єврейства Валентина Петрухіна та краєзнавець Анатолій Горобчук.

Під час зустрічі відбулось обговорення текстів та фотографій до інформаційних стендів, які присвячені трагічній сторінці історії міста Бердичева – Голокосту 1941-1944 рр. Як і під час попередньої зустрічі, яка відбулась у вересні минулого року, представники Бердичева представили низку зауважень та уточнень тестів інформаційних стендів. Наприклад, уточнено цифри жертв геноциду євреїв опираючись на документи Комісії з розслідувань, яка діяла в Бердичеві у 1944 році. Всі зауваження обговорили, окремі правки викликали жваві дискусії. Однак обидві сторони уважно поставились до думок членів робочої групи – до кінцевого варіанту тексту вносились формулювання, які задовольняли обидві сторони. Отже, компроміс знайдено.

Члени координаційної зустрічі подякували один одному за продуктивну зустріч та обговорили подальший план роботи щодо реалізації проекту “Захистимо пам’ять”.

Ця робоча зустріч стала цікавою ще й тим, що партнери фонду “Меморіал убитим євреям Європи” передали представникам Бердичева значний об’єм ксерокопій історичних документів, актів, протоколів та спогадів, які стосуються подій Голокосту в Бердичеві. Ці дві об’ємні теки документів зберігатимуться у фондах Музею єврейства міста Бердичева.

Анатолій Горобчук.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here