Home Історія Медіатека Положення про звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади»

Положення про звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади»

307
0
SHARE

УКРАЇНА
БЕРДИЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
(п’ята сесія восьмого скликання)
РІШЕННЯ
від 05.02.2021 № 110

Про затвердження Положення
про звання «Почесний громадянин
Бердичівської міської територіальної громади»

З метою вдосконалення механізму присвоєння звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади», встановлення статусу та пільг, які надаються при присвоєнні цього звання, відповідно до ст. 25, п.28 ч.1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Положення про звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади» (додається).

2. Вважати таким, що втратило чинність, рішення міської ради від 24.04.2008 № 465 «Про затвердження Положення про звання «Почесний громадянин міста Бердичева».

Міський голова Сергій ОРЛЮК


Додаток
до рішення міської ради
від 05.02.2021 № 110

ПОЛОЖЕННЯ
про звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади»

1. Положення про звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади» визначає порядок присвоєння, статус та пільги, які надаються при присвоєнні цього звання.

2. Звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади» присвоюється мешканцям міста Бердичева, села Скраглівка та Підгородне, іншим громадянам України, іноземним громадянам, діяльність яких була пов’язана з Бердичівською територіальною громадою, і є свідченням офіційного визнання та надається:

– за заслуги перед територіальною громадою у підвищенні авторитету як на державному, так і на міжнародному рівнях;

– за видатні заслуги в сфері соціально-економічного, соціального та культурного розвитку Бердичівської міської територіальної громади, та благодійництво;

– за видатний внесок у розвиток Бердичівської міської територіальної громади, підняття його статусу в світі, або в знак великої поваги до їх науково-просвітницької, політичної та громадської діяльності.

3. Клопотання про присвоєння звання перед міською радою мають право порушувати трудові колективи підприємств, установ та організацій усіх форм власності, збори громадян в кількості не менше 150 осіб з підтвердженням участі в зборах власноручними підписами. Самовисування на присвоєння звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади» не розглядається. Подання направляються на адресу міського голови.

4. При висуванні кандидатури претендента на звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади» для розгляду до міської ради надаються наступні документи:

– лист-клопотання на ім’я міського голови;

– вичерпні біографічні дані про кандидата;

– відомості про досягнення кандидата у сферах діяльності, зазначених у п.2 цього Положення;

– фото 3×4 см, 9×10 см, 20×30 см (2 шт.);

– копії документів про державні нагороди (за наявності).

До пакету документів можуть додаватися відгуки-клопотання юридичних, фізичних осіб, трудових колективів, громадських організацій та зібрання громадян, які підтримують висування цієї кандидатури (кількість відгуків не обмежується).

5. Церемонія вручення відзнаки «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади» відбувається в урочистій обстановці з виголошенням відповідного рішення міської ради, на підставі якого присвоюється звання. Звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади» присвоюється не більше ніж одному кандидату на рік виключно за рішенням міської ради.

6. Рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади» приймається на пленарному засіданні міської ради, після попереднього обговорення даного питання на засіданнях постійних комісій, за умови підтримки даної кандидатури (чи даних кандидатур) всіма комісіями міської ради більшістю голосів від загального складу голосуванням. Якщо за підсумками голосування жодна з кандидатур не набирає необхідної кількості голосів звання у відповідному році не присвоюється.

7. Рішення міської ради про присвоєння звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади» публікується в засобах масової інформації. Копія рішення міської ради про присвоєння звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади» надсилається в музей історії м. Бердичева для розміщення в експозиції про Почесних громадян Бердичівської міської територіальної громади.

8. Присвоєння звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади» дає право Почесним громадянам на:

– безкоштовний проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування (крім таксі);

– звільнення від абонентської плати за телефон, від земельного податку, від квартирної плати та плати за комунальні послуги: опалення, вода, каналізація, газ, електроенергія (в межах місячної норми споживання).

9. Витрати на пільги, що надаються Почесним громадянам Бердичівської міської територіальної громади, відшкодовуються за рахунок міського бюджету.

10. У разі смерті поховання Почесних громадян Бердичівської міської територіальної громади здійснюється на алеї почесних захоронень. Управлінню праці, сім’ї та соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради проводити оплату згідно з рахунками, наданими комунальним підприємством «Комбінат комунальних підприємств м. Бердичева». Фінансовому управлінню виконавчого комітету міської ради здійснювати оплату цих послуг за рахунок коштів, передбачених у бюджеті міста по КФК 090412 «Допомога на поховання». Після смерті особи, якій було присвоєно звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади» посвідчення, стрічка та медальйон залишаються у сім’ї померлого.

11. Почесне звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади» може бути позбавлене за рішенням міської ради у випадку вступу в силу обвинувального вироку суду. У разі позбавлення особи звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади» посвідчення, стрічка та медальйон підлягають поверненню до міської ради, а громадянин позбавляється встановлених прав та пільг відповідно до даного Положення.

Міський голова Сергій ОРЛЮК

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here