Home Історія Медіатека Положення про звання “Почесний громадянин міста Бердичева”, затверджене рішенням від 24.04.2008 р....

Положення про звання “Почесний громадянин міста Бердичева”, затверджене рішенням від 24.04.2008 р. №465

809
0
SHARE

Додаток
до рішення міської ради
від 24.04.08 № 465

ПОЛОЖЕННЯ
про звання “Почесний громадянин міста Бердичева”

1. Положення про звання “Почесний громадянин міста Бердичева” визначає порядок присвоєння, статус та пільги, які надаються при присвоєнні цього звання.

2. Звання “Почесний громадянин міста Бердичева” присвоюється мешканцям міста Бердичева, іншим громадянам України, іноземним громадянам, діяльність яких була пов’язана з Бердичевом, і є свідченням офіційного визнання заслуг перед територіальною громадою, заслуг у підвищенні авторитету міста на державному та міжнародному рівнях.

3. Клопотання про присвоєння звання перед міською радою мають право порушувати трудові колективи підприємств, установ та організацій усіх форм власності, збори громадян в кількості не менше 100 осіб.

4. Рішення про присвоєння звання “Почесний громадянин міста Бердичева” приймається виконавчим комітетом Бердичівської міської ради з послідуючим затвердженням на сесії міської ради, або на пленарному засіданні міської ради після погодження з головами постійних комісій міської ради.

5. Присвоєння звання “Почесний громадянин міста Бердичева” приурочується до святкових та ювілейних свят. Вручення стрічки і медальйона відбувається в урочистій обстановці з виголошенням відповідного рішення органу місцевого самоврядування, на підставі якого присвоюється звання.

6. Рішення міської ради про присвоєння звання “Почесний громадянин міста Бердичева” публікується в газеті “Земля Бердичівська” та в інших засобах масової інформації. Копія рішення міської ради про присвоєння звання “Почесний громадянин міста Бердичева” надсилається в музей історії м. Бердичева для розміщення в експозиції про Почесних громадян міста Бердичева.

7. Присвоєння звання “Почесний громадянин міста Бердичева” дає право Почесним громадянам на:

  • безкоштовний проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування (крім таксі);
  • повне звільнення від абонентської плати за телефон, від земельного податку, від квартирної плати та плати за комунальні послуги: опалення, вода, каналізація, газ, електроенергія (в межах місячної норми споживання).

8. Витрати на пільги, що надаються Почесним громадянам міста Бердичева, відшкодовуються за рахунок міського бюджету.

9. У разі смерті поховання Почесних громадян м. Бердичева здійснюється на алеї почесних захоронень. Управлінню праці та соціального захисту населення виконкому міської ради проводити оплату згідно з рахунками, наданими комунальним підприємством “Комбінат комунальних підприємств м. Бердичева”. Фінансовому управлінню виконкому міської ради здійснювати оплату цих послуг за рахунок коштів, передбачених у бюджеті міста по КФК 090412 “Допомога на поховання”.

Секретар міської ради        В.І. Толочко.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here