Home Пам'ятки і пам'ятні місця Бердичів, існуючі Пл. Центральна, 1. Інсталяція “Костюмчик із Бердичева”

Пл. Центральна, 1. Інсталяція “Костюмчик із Бердичева”

2242
0
SHARE

Пл. Центральна, 1. У північно-західній частині площі Центральної знаходиться інсталяція – символічний “Костюмчик із Бердичева”.

Інсталяція “Костюмчик із Бердичева”, травень 2016 р.

Ініціатором появи на площі цієї інсталяції стала Бердичівська швейна фабрика. Її працівники за майже сто років існування підприємства по праву здобули світову славу як справжні професіонали та знавці своєї справи, які вміють одягнути будь-кого будь-якого віку будь-якого зросту. І зробити за це європейськими стандартами, якісно та зі смаком.

Інсталяцію “Костюмчик із Бердичева” відкрили під час святкування Дня міста Бердичева – 29 червня 2014 року. Покривало з інсталяції зняли міський голова Василь Мазур, нинішній та колишній директори Бердичівської швейної фабрики Галина Стукало та Григорій Лінчик.

Урочисте відкриття інсталяції, 29 червня 2014 року.

“Костюмчик із Бердичева” – це встановлена на постаменті символічна котушка ниток, на якій костюм з голкою, виготовлені з металу. На бортах котушки ниток написи: “Бердичівська фабрика одягу” та “Костюмчик із Бердичева – класика жанру!”.

Автором проекту “Костюмчика із Бердичева” стала бердичівська художниця Валентина Коломієць (V. Lighter), проект реалізували працівники приватної майстерні “Ковальська Хата” (м. Бердичів).

Зворотна сторона інсталяції.
Автор проекту Валентина Коломієць та працівники приватної майстерні “Ковальська Хата” поруч з інсталяцією.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here