Home Проекти Постаті землі Бердичівської Пархомчук Володимир Миколайович

Пархомчук Володимир Миколайович

285
0
SHARE

Пархомчук Володимир Миколайович (нар. 11 вересня 1948, с. Вишпіль, Черняхівський р-н, Житомирська обл., УРСР – пом. 11 листопада 2021, с. Старий Солотвин, Гришковецька територіальна громада, Бердичівський р-н, Україна) – директор СТОВ «Старосолотвинська птахофабрика», Почесний громадянин Бердичівського району.


Пархомчук Володимир Миколайович
(1948-2021)

Пархомчук Володимир Миколайович народився 11 вересня 1948 року в селі Вишпіль Черняхівського району Житомирської області. Свою трудову діяльність розпочав у колгоспі «Дружба» села Закутинці Бердичівського району головним ветеринарним лікарем.

З 1973 по 1974 рр. Володимир Миколайович проходив строкову службу в лавах Радянській Армії.

З грудня 1974 року по квітень 1975 року Володимир Миколайович працював у колгоспі «Гігант» села Старий Солотвин Бердичівського району спочатку головним ветеринарним лікарем, згодом по 1979 рік – головою цього ж колгоспу.

За час його роботи у колгоспі споруджена та введена у дію власна птахофабрика (її будівництво фактично розпочалось навесні 1973 року). Потужність птахофабрики на момент запусту становила 10-12 мільйонів штук яєць (цієї потужності фабрика досягла через декілька років після свого запуску).

З травня 1979 року по 1980 рік Володимир Миколайович – голова колгоспу «Дружба» села Закутинці.

З 1980 року по 1988 рік Володимир Миколайович – головний ветлікар колгоспу «Гігант». З 1988 року по 1995 рік – голова Старосолотвинської сільської ради.

Під час зустрічі поважних гостей. Володимир Пархомчук (в центрі) та голова Верховної Ради України Олександр Ткаченко (справа), 1999 р.

З травня 1995 року та по 2011 рік Володимир Миколайович Пархомчук – директор СТОВ «Старосолотвинська птахофабрика».

Володимир Миколайович Пархомчук здійснив значний внесок у розвиток сільського господарства району, а саме 37-и річний стаж роботи у галузі агропромислового виробництва, у тому числі керівником птахофабрики 16 років. Також він був обраний генеральним директором виробничо-наукового об’єднання «Житомирптахопром».

Завдяки знанням та праці Володимира Пархомчука очолюване ним підприємство з неперспективного у середині 90-х років стало одним із найкращих підприємств району та області, збільшило виробничі потужності втричі. Зокрема за 1996 рік було вироблено 12 млн. яєць (при попередніх показниках 2,5 млн. яєць). За цей період було відновлено виробничі потужності, модифіковано ремонтну базу, проведено газифікацію виробничих приміщень.

Володимир Миколайович Пархомчук на своєму кабінеті, 2009 р.

У 1997 році до складу птахофабрики увійшла Бердичівська інкубаторна станція. За три наступні роки виробничі потужності цього підрозділу було збільшено втричі. На 2009 рік поголів’я птиці на підприємстві становило 153160 голів, виробництво яєць усіх видів птиць доведено до 18 млн. штук за рік, тут культивуються такі породи птиці, як Род-Айланд, крос «Благоварський».

Наряду із нарощуванням виробничих показників Володимир Миколайович веде активну політичну та соціальну діяльність як на місцевому, так і на районному рівнях: п’ять скликань Володимир Миколайович Пархомчук обирався депутатом районної ради та вісім разів – депутатом сільської ради. Очолюване ним підприємство бере активну участь у соціальному та культурному розвитку області, району та сіл Старий і Новий Солотвин.

За досягнення високих виробничих показників у 2004 році рішенням комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин державного департаменту продовольства Міністерства аграрної політики, українського видавничого консорціуму підприємство було нагороджено пам’ятним знаком «Лідер харчової та переробної промисловості України».

Володимир Миколайович має державні нагороди України: трудову відзнаку «Знак Пошани» (грудень 2004 року), нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України (листопад 2007 року). Указом Президента України №1025/2008 від 10.11.2008 р. Володимиру Миколайовичу Пархомчуку присвоєно званням «Заслужений працівник сільського господарства України».

Під час церемонії нагородження званням “Почесний громадянин Бердичівського району”, 25 червня 2009 р.

Рішенням Бердичівської районної ради від 23.06.2009 року № 191 Пархомчуку Володимиру Миколайовичу присвоєно звання «Почесний громадянин Бердичівського району».

У 2011 році Володимир Пархомчук полишив посаду директора Старосолотвинської птахофабрики та вийшов на заслужений відпочинок. перебуваючи на пенсії проживав у селі Старий Солотвин.

Помер Володимир Миколайович Пархомчук 11 листопада 2021 року. Похований у селі Старий Солотвин.

Джерела і література:

Матеріали Бердичівської районної ради.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here