Home Новини Нова експозиція у музеї 26-ї артбригади

Нова експозиція у музеї 26-ї артбригади

8188
0
SHARE

21 січня, напередодні Дня Соборності України на території 26-ї артбригади імені генерал-хорунжого Р.Дашкевича урочисто відкрили нову музейну кімнату, присвячену історії та бойовому шляху цієї військової частини.

Значна військово-патріотична робота, яку проводять бердичівські артилеристи та яка увінчалась відкриттям оновленого музею у 2020 році, нині активно триває. Так, минулої п’ятниці тут відкрили нову музейну кімнату.

Музейна кімната, як запевнили військові, увібрала в себе історичні факти, які покликані розкрити не лише історію створення та становлення бердичівської арти, але на прикладі реальних історій, спогадів учасників подій показати, як проходив бойовий шлях частини у новітній історії та російсько-українській війні зокрема.

Нова кімната складається із декількох блоків, поділених умовно на два великі розділи – до війни та участь артилеристів у бойових діях. Стенди «Початок війни» та «У вирі війни» знайомлять відвідувачів із подіями перших років російсько-української війни. Стенд «Ихтамнет» містить докази участі збройних сил Російської Федерації у воєнних діях на Сході, а стенд «Загинули за Україну» присвячений загиблим бійцям артбригади.

З метою популяризації нової музейної кімнати серед молоді, яка обов’язково відвідуватиме її, тут обладнали тематичну фотозону, яка відтворює місце поблизу вогневої позиції під час бою за місто Сіверськ у липні 2014 року. Відтворили і дороговказ, на якому військові тоді позначали свої міста. Серед них – і Бердичів.

На урочисте відкриття нової кімнати прибули високі гості: начальник ГУ морально-психологічного забезпечення ЗСУ, генерал-майор Владислав Клочков та начальник відділу морально-психологічного забезпечення ОК «Північ» Олег Гуменний. Під час урочистого шикування за участь у створенні кімнати вони нагородили грамотами та цінними подарунками представників особового складу 26-ї артилерійської бригади, а її командир Андраник Гаспарян та екскурсовод Віталій Матвійчук отримали відзнаки командира ОК «Північ». Свою всебічну підтримку військовим вкотре підтвердив і присутній на заході міський голова Сергій Орлюк.

Символічну стрічку перед входом до нової музейної кімнати перерізано. Розпочався новий етап у житті музею військової частини.

Анатолій ГОРОБЧУК

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here