Home Новини На День міста на головній вулиці Бердичева з’явився музей!

На День міста на головній вулиці Бердичева з’явився музей!

1619
0
SHARE

У неділю під час святкування Дня міста головна вулиця Бердичева заповнилась бердичівлянами та гостями, які з цікавістю розглядали витвори мистецтва, що їх презентували на численних локаціях. Частину з цих локацій організували місцеві творчі заклади, серед яких відпочиваючим найбільше запам’ятався “Бердичівський узвіз” від “М-Формації”. Представили свої здобутки й фотохудожники, а також спілка художників “Вернісаж” – їх яскраві картини та фотополотна не оминали захоплені погляди відвідувачів свята.

Серед численних мистецьких локацій перехожі з легкістю могли виділити й одну унікальну, навколо якої збиралось чи не найбільше глядачів – на вулиці Європейській з’явився… цілий музей! Так День міста вирішив відзначити Салон-музей старожитностей “Скриня”.

Ініціатор створення салону-музею та його власник Ігор Яцик вирішив продемонструвати бердичівлянам експонати музею. Численні скульптури, бюсти, старовинний посуд, речі сільського побуту та предмети недавнього минулого – це лише частина того, що нині представлено у стінах “Скрині”. Діти надягали старовинну пожежну каску, тримали у руках бінокль часів Другої світової війни, а їх батьки розповідали: “Ось таким пістолетиком я грався у дитинстві, а цю ляльку батьки діставали з коробки лише на Новий рік”. Зацікавленість перехожих була дуже велика. І як не дивно, за твердженням власника, дуже багато людей про музей навіть не чули, хоча інформація про салон досить часто з’являється на сторінках місцевих мас-медіа.

Глядачі подовгу не могли відійти від експозиції, переглядаючи експонати, тримаючи їх у руках, згадуючи минуле. Дехто підходив по декілька разів і ніяк не міг розлучитись з минулим. Також бідкались, що повикидали на смітник старі предмети. Для останніх Ігор Яцик вкотре повторював: якщо наводите порядок у сараї, клуні, гаражі, на горищі, чи звільняєте старий будинок, квартиру – не поспішайте позбутися старих предметів, якими користувалися ваші батьки чи родичі у побуті та господарстві. Для цього нині є “Скриня”, що розмістилась в приміщенні магазину “Оптика” по Житомирській, 23А. І тоді ваші старожитності будуть збережені та нагадуватимуть нащадкам про історію, місцевий колорит та життя наших предків.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here