Home Проекти Постаті землі Бердичівської Кицак Богдан Вікторович

Кицак Богдан Вікторович

1662
0
SHARE

Кицак Богдан Вікторович (нар. 2 вересня 1992, Бердичів, Житомирська обл., Україна) — педагог, громадський діяч, народний депутат України 9-го скликання.


Кицак Богдан Вікторович народився 2 вересня 1992 року в місті Бердичеві в родині Віктора Кицака та педагога Тамари Василівни Бабійчук.

З 1998 по 2009 рік Богдан Кицак навчався у ЗОШ № 1 м. Бердичева, закінчив її з відзнакою. У 2014 році закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка (спеціальність “Історія”). Кандидат історичних наук (2018) за темою “Медичне забезпечення населення в райхскомісаріаті “Україна” в 1941-1944 рр.”.

У професійному плані Богдан Кицак пішов шляхом матері, яка працювала викладачем у Бердичівському педагогічному коледжі – з 2014 року Богдан працює викладачем історії в цьому навчальному закладі. Дисципліни: “Всесвітня історія”, “Історія України”, “Основи філософських знань”, “Історія дитячого та молодіжного руху в Україні”.

Паралельно з викладанням педагог займається громадською роботою. З 2016 року — член виконавчого комітету Бердичівської міської ради. З 2017 року — керівник громадської організації “Центр розвитку Бердичева”.

У 2019 році Богдан Кицак став кандидатом у народні депутати від партії “Слуга народу” на парламентських виборах у 2019 році (виборчий округ №63, м. Бердичів, Андрушівський, Бердичівський, Попільнянський, Ружинський райони). На час виборів працював викладачем Комунального закладу “Бердичівський педагогічний коледж”, безпартійний. Обраний народним депутатом по виборчому округу №63, 43,23 % виборців (33 936 голосів) віддали за нього свій голос. На час обрання Богдан Кицак став наймолодшим народним депутатом України, обраним до вищого органу влади від Бердичівського округу (на цей момент йому ще не виповнилось 27 років).

29 серпня 2019 року Богдан Кицак розпочав працю у Верховній Раді. Член комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку.

Богдан Вікторович Кицак не одружений, має дві сестри. Наймолодша Людмила також працює викладачем у Бердичівському педагогічному коледжі.

Нині Богдан Кицак проживає в Бердичеві.

Джерела і література:

Віталій Семенюк. Богдан Кицак – нове обличчя в політиці // “Земля Бердичівська”, № від 20.06.2019 р.


Комісія викладачів суспільно-філологічних дисциплін Бердичівського педагогічного коледжу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here