Home Проекти Постаті землі Бердичівської Карташов Володимир Іванович

Карташов Володимир Іванович

438
0
SHARE

Карташов Володимир Іванович (нар. 21 жовтня 1949, м. Гродеково, Анучинський р-н, Приморський край, РРФСР, СРСР – пом. 18 квітня 2013, Бердичів, Житомирська обл., Україна) – журналіст, громадський діяч.


Карташов Володимир Іванович народився 21 жовтня 1949 року у місті Гродеково Анучинського району Приморського краю (РФ).

Після закінчення школи Володимир Карташов вступив до Рівненського автодорожнього технікуму. До армії працював слюсарем у місцевій автоколоні. У липні 73-го переїхав до Бердичева, де на різних підприємствах працював майстром, інженером-механіком, слюсарем. Одружився, разом із дружиною Валентиною виховав сина Андрія (1973).

У 1976-му Володимира Карташова обрали 2-м секретарем Бердичівського міськкому комсомолу, пізніше працював прес-секретарем у міській та районній радах. Одночасно він навчався у Київському автомобільно-дорожньому інституті, який закінчив у 1978 році, отримавши спеціальність «інженер-механік автомобільного транспорту».

У 1981 році Володимир Карташов став кореспондентом-радіоорганізатором (радіокореспондентом), а до цього була робота у професійно-технічному училищі №3 міста Бердичева.

Наступні більш як десять років Володимир Іванович віддав праці в редакції міськрайонної газети «Радянський шлях» (нині «Земля Бердичівська»). Ще понад три – кореспондентом, а згодом редактором районної газети «Бердичівський вісник».

Зустріч Нового року з друзями та колегами: Володимир Карташов, Римма Воєвуцька, Петро та Ольга Яцюки

Загалом Володимир Карташов мав понад 25 років роботи на державній службі. Та багатьом бердичівлянам Володимир Карташов запам’ятався як людина неординарна та творча.

У 2003-му році Володимир Іванович Карташов став редактором новоствореної приватної телерадіокомпанії «ВІК», за час роботи у якій створив чимало яскравих сюжетів та програм. Після того декілька років працював у міській фільмотеці. Усі, хто знав цього чоловіка, любили і поважали його за чуйне серце, велику душевну щедрість, мудрість і оптимізм.

У листопаді 2009 року Володимир Карташов вийшов на заслужений відпочинок. Перед тим – ще півтора місяця праці у «Землі Бердичівській».

Помер Володимир Карташов 18 квітня 2013 року на 64-у році життя. Похований у секторі почесних поховань загальноміського кладовища міста Бердичева.

Джерела і література:

«Земля Бердичівська», №17 (15919) від 26.04.2013 р.


Зустріч з Героєм Радянського Союзу Мостовим В.Й. в редакції газети “Радянський шлях”, жовтень 1990 р. Зліва на право: стоять – Володимир Космач, Михайло Пасічник, Микола Гордієнко, Леонід Козінчук, Володимир Карташов, Лілія Широких; сидять – Римма Воєвуцька, Володимир Мостовий, Петро Яцюк, Юрій Сокальський.
Могила Володимира Карташова, червень 2019 р.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here