Home Проекти Постаті землі Бердичівської Галецький Геннадій Болеславович

Галецький Геннадій Болеславович

1581
0
SHARE

Галецький Геннадій Болеславович (нар. 22 травня 1969, Бердичів, Житомирська обл., УРСР) – громадський діяч.


Галецький Геннадій Болеславович.

Галецький Геннадій Болеславович народився 22 травня 1969 року в місті Бердичеві в робітничій родині. Батько Болеслав Деонісович працював на машинобудівному заводі “Прогрес”, мати – Людмила Станіславівна.

Геннадій Болеславович навчався у середній школі №2 (нині – гуманітарна гімназія №2), яку у 1986 році закінчив із золотою медаллю. Того ж року вступив до Житомирського державного педагогічного інституту, який закінчив у 1993 році та отримав спеціальність “учителя біології та хімії”. З 1987 по 1989 рр. проходив службу в лавах Збройних Сил СРСР спочатку в Південно-Кавказькому військовому окрузі, далі – в Південно-Західному, згодом – у Капустиному Яру. У 1998 році, Геннадій Болеславович отримав другу вищу освіту – закінчив Тернопільську академію народного господарства за спеціальністю “економіст”. З 2005 року – слухач Національної академії державного управління при Президенті України.

Геннадій Болеславович трудову діяльність розпочав у вересні 1993 року, працював вчителем хімії в середній школі №10 міста Бердичева.

У серпні 1994 року Геннадій Болеславович полишив освітянську ниву та по лютий 1996 року працює економістом валютного відділу Бердичівського філіалу АБ “ІНКО”. Коли АБ “ІНКО” збанкрутував, Геннадій Галецький переходить на роботу до банку “Аваль”, який був створений банком “ІНКО” (на початку 90% акцій АВАЛЮ належало ІНКО, частина акцій — Пенсійному фонду України).

На ювілеї 62-ї Бердичівської Окремої артилерійської бригади. 2003 р.
Геннадій Галецький перший зліва.

З лютого по серпень 1996 року Геннадій Болеславович працює економістом Житомирської обласної дирекції акціонерного поштово-пенсійного банку “Аваль”, м. Бердичів. У період із серпня 1996 року по серпень 2004 року – начальник відділу, заступник керуючого, керуючий Бердичівського філіалу акціонерного поштово-пенсійного банку “Аваль”, м. Бердичів.

З серпня 2004 по березень 2005 року Геннадій Галецький працює начальником центрального Бердичівського відділення Житомирської обласної дирекції акціонерного поштово-пенсійного банку “Аваль”. У цей час він бере активну участь у політичних подіях, що охопили Україну (у т. з. Помаранчевій революції – кампанії загальнонаціональних протестів, мітингів, пікетів, страйків і інших акцій громадянської непокори в Україні, що організована і проведена прихильниками Віктора Ющенка, основного кандидата від опозиції на президентських виборах у листопаді-грудні 2004 року). Став членом партійного блоку Народний Союз “Наша Україна” (НСНУ).

Після перемоги Віктора Ющенка на президентських виборах та отримання НСНУ більшості в українському парламенті кар’єра Геннадія Галецького, як активного члена місцевого осередку цієї політичної сили, стрімко йде вгору. 7 березня 2005 року розпорядженням Президента України Віктора Ющенка від 7 березня №348/2005-рп Геннадія Галецького призначено головою Бердичівської районної державної адміністрації Житомирської області. 21 березня 2005 року Геннадій приймає присягу державного службовця, ранг держслужбовця – п’ятий. Цю посаду вій обіймає по травень 2007 року.

У березні 2006 року Геннадія Галецького обрано депутатом Бердичівської міської ради від Бердичівського міського осередку виборчого блоку політичних партій “Наша Україна”. Одночасно він балотується на посаду міського голови, але на виборах переконливу перемогу отримує діючий міський голова Василь Мазур.

На відкритті лікарської амбулаторії в селі Озадівка, квітень 2007 р.

На посаді голови Бердичівської райдержадміністрації Геннадій Галецький намагався прискорити економічний та соціальний розвиток району. За його сприяння у квітні 2007 року за допомогою посольства Японії та Фонду Дзвони Чорнобиля” у селі Озадівка, де свого часу збудували містечко для переселенців із зони відчуження, відкрили нове приміщення лікарської амбулаторії, яке оснастили найсучаснішим медичним обладнанням.

З травня 2007 року Геннадій Болеславович – заступник голови, керівник апарату Житомирської обласної державної адміністрації (розпорядження голови Житомирської облдержадміністрації від 11.05.2007 р. №165-к). Але цю посаду обіймає лише рік – у 2008 році Геннадій Галецький призначається на посаду начальника контрольно-ревізійного управління в Житомирській області, яку полишив у травні 2010 року у зв’язку з призначенням новим начальником представника від Партії Регіонів.

Нині Геннадій Галецький працює на посаді директора ТОВ “ІНКО-ФУД Україна”, яку обіймає з середини 2010 року.

Галецький Геннадій Болеславович нагород, почесних звань не має. Одружений, виховує двох синів – Володимира та Яна.

Джерела і література:

Голова Бердичівської районної державної адміністрації Геннадій Галецький. // “Бердичівський вісник”, №11 (326) від 17.03.2005 р.


Геннадій Галецький під час святкування Дня села Маркуші, 12 серпня 2007 р.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here