Home Новини В Ізраїлі відбулась презентація документального фільму режисера Бориса Мафціра “Дорога до Бабиного...

В Ізраїлі відбулась презентація документального фільму режисера Бориса Мафціра “Дорога до Бабиного Яру”

991
0
SHARE

22 червня в Тель-Авіві (Ізраїль) в Сінематеці відбулась презентація документального фільму режисера Бориса Мафціра “Дорога до Бабиного Яру” (рос. “Дорога к Бабьему Яру”). Це восьмий за ліком фільм відомого в Ізраїлі та світі режисера-документаліста, що розповідає про “невідомий Голокост” на теренах колишнього Радянського Союзу в роки німецько-радянської війни.

Після презентації фильму “Дорога до Бабиного Яру” з Борисом Мафціром.

Фільм “Дорога до Бабиного Яру” пояснює як і чому в перші місяці вторгнення на Україну у німців з’явилася ціла система знищення, символом якої став Бабин Яр. Він показує, як німці почали знищувати євреїв за допомогою місцевого населення. За порівняно короткий час з 22 червня по 29 вересень 1941 року – перші 100 днів окупації України сформувалася ціла система масового знищення нацистами єврейського населення. У міру просування нацистських військ на Схід, система “відточувалася” і “удосконалювалася” айнзацгрупою СС, у тісній взаємодії з місцевими поліцейськими формуваннями. Вищою, “піковою” точкою, власне, і став Бабин Яр.

Значна частина документального фільму присвячена Бердичеву та його жертвам. Документалісти ще минулого року відвідали місця масових поховань, що розташовані поряд із містом. Першою локацією стала братська могила під Хажином. Власне, там спочиває більш як 10 тисяч загиблих. Другою локацією – гребля через Гнилоп’ять (розповідь про жінок та дівчат, яких змусили перепливати через річку від берега до берега та у зворотному напрямку до тих пір, допоки не втонули всі), на території біля міського ринку (розповідь про єврейське гетто) та на єврейському кладовищі.

Тривалість фільму 107 хвилин. Розповідь у фільмі супроводжують субтитри на івриті та російській мові. Як завірив автор Борис Мафцір, фільм досить скоро з’явиться на Ютубі, де його зможуть переглянути усі бажаючі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here