Home Пам'ятки і пам'ятні місця Бердичів, існуючі Вул. Європейська, 79. Алея спортивної слави

Вул. Європейська, 79. Алея спортивної слави

2363
0
SHARE

Вул. Європейська, 79. На початку відбудованого у 2003 році бульвару, який носить ім’я заслуженого тренера СРСР і України Віталія Олексійовича Лонського, знаходиться Алея спортивної слави міста Бердичева.

Алея спортивної слави, вид зі сторони Арки, 2012 р.

На восьми сітілайтах розміщено інформаційні матеріали і фотографії тренерів та спортсменів – фіналістів та учасників Олімпійських ігор, чемпіонів Світу, Європи, СРСР, України, заслужених працівників, тренерів, майстрів спорту міжнародного класу, що прославляли місто. Також розміщено інформацію про два міжнародних спортивних турніри, що проводяться в Бердичеві: міжнародний турнір зі стрибків у висоту “Меморіал заслуженого тренера СРСР та України В.О. Лонського” та міжнародний турнір з боксу серед юніорів на призи чемпіона XXVI Олімпійських ігор Володимира Кличка.

Алея спортивної слави відкрита 18 вересня 2012 року. На урочисте відкриття прибув голова обласної ради Йосип Запаловський, який разом із міським головою Василем Мазуром і перерізав урочисту стрічку на Алеї слави.

Планується, що Алея з часом буде доповнюватись новими сітілайтами, адже бердичівські спортсмени продовжують працювати і вдосконалювати свої уміння, здобуваючи чергову перемогу.

Джерела і література:

Павловська А. Алею спортивної слави відкрито, тепер на черзі музей спорту. // “РІО Бердичів”, №75 (1038) від 21.09.2012 р.


Урочисте відкриття Алеї спортивної слави, 18 вересня 2012 р.
Відомі бердичівські спортсмени та тренери прогулюються Алеєю спортивної слави у день її відкриття.
Зліва на право: майстер спорту України міжнародного класу Людмила Коваленко, майстер спорту України міжнародного класу Юлія Шпіхернюк-Олішевська, майстер спорту України міжнародного класу Наталія Гапчук, заслужений тренер України Олександр Михальченко, майстер спорту СРСР міжнародного класу Володимир Костенко.
18 вересня 2012 р.
Алея спортивної слави, вид зі сторони бульвару.
Сітілайт, присвячений тренеру зі стрибків у висоту В.О. Лонському.
Сітілайт, що розповідає про міжнародний турнір зі стрибків у висоту “Меморіал заслуженого тренера СРСР та України В.О. Лонського”.
Сітілайт, що розповідає про міжнародний турнір з боксу серед юніорів на призи чемпіона XXVI Олімпійських ігор Володимира Кличка.
Сітілайт, що розповідає про міжнародний турнір з боксу серед юніорів на призи чемпіона XXVI Олімпійських ігор Володимира Кличка.
Сітілайт, що розповідає про бердичівлян – учасників Олімпійських ігор.
Сітілайт, що розповідає про відомих спортсменів-бердичівлян.
Сітілайт, що розповідає про відомих тренерів-бердичівлян.
Сітілайт, що розповідає про відомих тренерів-бердичівлян.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here