Home Пам'ятки і пам'ятні місця Бердичів, існуючі Вул. Житомирська, 84/1. Пам’ятний знак працівникам шкірзаводу

Вул. Житомирська, 84/1. Пам’ятний знак працівникам шкірзаводу

2274
0
SHARE

Вул. Житомирська, 84/1, територія шкірзаводу ПП Кущак. Поряд з прохідною до шкірзаводу ПП Кущак Г.Г. знаходиться пам’ятний знак, присвячений працівникам шкірзаводу.

Пам’ятний знак працівникам шкірзаводу, грудень 2011 р.

Пам’ятний знак – скульптура робітника, що обробляє шкіру. Скульптура встановлена на залізобетонному постаменті. Матеріал скульптури – листова мідь.

Історія самого монументу є вже досить об’ємною. У 1980-і роки керівництво шкіроб’єднання ім. Ілліча прийняло рішення про встановлення на території одного з найбільших підприємств міста пам’ятника, присвяченого праці робітників шкіроб’єднання. Невдовзі скульптуру виготовили та доставили на територію заводу, її розмістили біля старої прохідної. Але часи економічного занепаду у середині 1990-х років та подальше банкрутство об’єднання у 2002 році не дозволили довести справу до логічного завершення, скульптура зберігалась в упаковці до 2006 року. За цей час пам’ятник прийшов у непридатність, частково пошкоджений: частину металу, з якого виготовили скульптуру, викрали. З метою збереження пам’ятника приватний підприємець Кущак Г.Г. перевіз скульптуру на територію власного підприємства та у 2007 році провів його реставрацію.

На сьогодні пам’ятник встановлено перед прохідною приватного підприємства, що займає нині частину території колишнього шкіроб’єднання. Урочистого відкриття монументу не було.

Пам’ятний знак працівникам шкірзаводу, грудень 2011 р.
Пам’ятний знак працівникам шкірзаводу.
Пам’ятний знак працівникам шкірзаводу до встановлення на монумент,
червень 2007 р.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here