Home Історія Історія підприємств, установ Історія Бердичівської міської організації Всеукраїнської організації інвалідів війни та Збройних Сил

Історія Бердичівської міської організації Всеукраїнської організації інвалідів війни та Збройних Сил

1146
0
SHARE

Бердичівська міська організація Всеукраїнської організації інвалідів війни та Збройних Сил створена на загальних зборах 28 листопада 2001 року. Мета нової організації – захист соціальних, економічних, вікових та інших інтересів інвалідів війни та Збройних Сил, дружин/чоловіків померлих інвалідів війни та Збройних Сил, які не одружилися вдруге, створення їм більш сприятливих умов життя спільно з державними органами влади, іншими громадськими організаціями, вивчення та узагальнення потреб інвалідів з питань постійного забезпечення соціально-матеріальних умов та сприяння підвищенню рівня їх життя.

Свідоцтво про реєстрацію організації №489 від 27 грудня 2001 року

Організація зареєстрована Виконавчим комітетом Бердичівської міської ради, свідоцтво №489 від 27 грудня 2001 року.

Першим головою ради члени організації обрали Леоніда Івановича Манзиркова, 1952 р.н., інваліда I групи. На жаль, він трагічно загинув 7 квітня 2004 р. Після його смерті обрали нового очільника – Валерія Михайловича Сологуба, 1948 р.н., інваліда III гр. На жаль, Валерій Сологуб помер 2009 року, очолив організацію Володимир Федорович Борчан, 1951 р.н., інвалід II гр. Він керує організацією до сьогодні.

На початку своєї діяльності міська організація нараховувала 607 членів, з яких:

  • інваліди війни – 242;
  • інваліди воїни-афганці – 30;
  • інваліди Збройних Сил – 39;
  • вдови інвалідів – 296.

З часом кількість членів організації з об’єктивних причин зменшилась. На сьогодні в її лавах перебуває 287 осіб.

Окрім виконання своїх прямих функцій – соціального та економічного захисту інвалідів ЗС, її члени беруть участь у загальноміських заходах: до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав (15 лютого), з нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями (3 грудня), Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня).

Міська влада, державні установи по можливості надають допомогу в діяльності Бердичівської міської організації Всеукраїнської організації інвалідів війни та Збройних Сил. Окрім надання грошової допомоги та продуктових пайків, надається необхідна юридична допомога.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here