Home Медіа Фотографії з минулого Фотографії з минулого у сучасність. Частина 3

Фотографії з минулого у сучасність. Частина 3

2459
0
SHARE

Увага! Для перегляду обраного зображення необхідно навести вказівник мишки на фотографію.

Зал очікування залізничного вокзалу. У 60-х роках в приміщенні залу розмістили портрети партійних діячів Радянського Союзу – вождя Жовтневої революції Володимира Леніна та генерального секретаря Комуністичної партії Леоніда Брежнєва.



Вулиця Європейська, 51 (колишня вулиця імені Карла Лібкнехта). Перед центральним входом до середньої школи №1 (нині загальноосвітня школа №1 з поглибленим вивченням іноземних мов ім. Т.Г. Шевченка) знаходився пам’ятник-погруддя Тараса Григоровича Шевченка. З часом погруддя почало руйнуватись і наприкінці 90-х років його демонтували у зв’язку з недоцільністю подальшої реставрації.



Пам’ятник Володимиру Леніну на Жовтневій площі (нині площа Центральна). Пам’ятник відкрили під час мітингу напередодні відзначення 60-річчя утворення СРСР – 29 грудня 1982 року. Демонтували пам’ятник 22 лютого 2014 року.



Вулиця Вінницька, 10 (колишня вулиця Свердлова), внутрішнє подвір’я. Перший поверх п’ятиповерхового житлового будинку займає центральна міська бібліотека, внутрішнє подвір’я межує з будівлею синагоги. У зимовий час на подвір’ї влаштовували ковзанку, на якій діти грали у хокей.



Вулиця Мостова (колишня вулиця Красіна), біля пішохідного мосту. Територія, яку нині займають цехи машинобудівного заводу ПАТ “БЕВЕРС” (колишній “Комсомолець”), була ще вільною. На сьогодні водонапірна башта та пожежна каланча (їх видно на задньому плані) не існують, вид на школу №13 (згодом тут знаходився навчально-виробничий комбінат) закриває одна з будівель заводу “Комсомолець”.



Провулок Пляжний (колишній провулок Піонерський), територія міського пляжу. Скульптура спортсмена на пляжі повинна була надихати відпочиваючих на досягнення у спорті. Згодом скульптуру демонтували, а до житлового будинку добудували третій поверх.



Провулок Пляжний, міський пляж. На місці, де нині розміщений спортивний майданчик, стояла альтанка. Саме в ній відпочиваючі бердичівляни грали у шахи, шашки та відбувались картярські турніри.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here