Home Новини У Бердичеві відбудеться презентація світового бестселера

У Бердичеві відбудеться презентація світового бестселера

1337
0
SHARE

Російськомовне видання світового бестселера “Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним” побачило світ у перекладі Лукії Зурнаджи у київському видавництві “Дуліби” за підтримки Посольства США в Україні, Міністерства освіти та науки України та Міністерства культури України. З цієї нагоди у червні 2015 року до України прибув сам автор, професор Єльського університету Тімоті Снайдер. Він відвідав Київ, Харків та Дніпропетровськ з серією презентацій. Далі презентаційний тур містами України продовжився. Протягом 2015-2016 рр. презентації відбулися в Дружківці, Костянтинівці, Краматорську Донецької області, у Маріуполі, Полтаві, Запоріжжі, Одесі, Чернігові, Ніжині, Вінниці та інших містах.

Книга “Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним” присвячена трагічним сторінкам в історії Східної Європи: український Голодомор, сталінські масові екзекуції, депортації та вбивства поляків, навмисне морення голодом радянських військовополонених, Голокост, розстріли німцями цивільного населення в ході антипартизанських операцій, післявоєнні етнічні чистки…

Дві тоталітарні системи здійснювали однакові злочини в один і той же час, в одних і тих же місцях, сприяючи один одному і підбурюючи один одного. “Криваві землі” отримали 9 перших премій у різних номінаціях, були названі “книгою року” за результатами дванадцяти літературних списків. Книга миттєво стала бестселером, пережила 29 видань на 26 мовах світу, але російською публікується вперше.

Мета цього видавничого і просвітницького проекту – поширення серед російськомовного населення України та поза її межами науково-історичної інформації про два злочинні режими. Книга розповсюджується безкоштовно. Електронний варіант книги доступний для завантаження на всі електронні носії та гаджети на сайті http://timothysnyderbloodlands.com

Презентація книги у Бердичеві відбудеться 1 грудня о 13.00 годині у приміщенні центральної міської бібліотеки за адресою м. Бердичів, вул. Вінницька, 10. Як повідомили організатори, до фондів міської бібліотеки а також для всіх учасників презентації буде передано 60 екземплярів книги.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here