Home Новини Свято пива з нагоди 160-річного ювілею

Свято пива з нагоди 160-річного ювілею

1711
0
SHARE

Бердичівський пивоварний завод гучно відзначив річницю свого заснування

Це дійство відбулось на площі Мистецькій. Саме тут зібрались тисячі поціновувачів вишуканого смаку бердичівського хмільного напою, вітаючи нашого місцевого виробника. А географія гостей свята була широка – на спеціальній мапі України кожен міг позначити місце, звідки прибув на свято. І насправді не залишилось не позначеною жодної області!

Зустрічали гостей свята особисто керівник підприємства Володимир Ліпецький з чарівною Наталею Степанською, одягнені у традиційний одяг німецьких пивоварів. І неспроста, адже господарі пропонували оглянути виробництво, де й нині використовують ті ж технології пивоваріння, як і півтора століття тому. Як коротко висловився свого часу керівник заводу, Почесний громадянин міста Бердичева Леон Ліпецький, ця технологія доволі проста – холод, солод і… совість.

На сцену, яку встановили на Мистецькій площі, виходили почесні гості, серед яких народні депутати України Богдан Кицак та Соломія Бобровська, які вітали ювілярів та дякували за відданість справі, високоякісну продукцію, служіння інтересам громади та постійну фінансову підтримку Збройних Сил України. Заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Віктор Градівський відзначив Почесною грамотою справжню візитівку Житомирщини та флагмана пивоваріння. Також керівник пивзаводу Володимир Ліпецький отримав Почесну грамоту від генерального директора ПАТ «Укрпиво» Галини Коренькової та Подяку від депутатського корпусу Житомирської облради. Слова привітань на адресу ювілярів лунали й з вуст консула Республіки Польща пана Яцека Грабовського.

Завітав на свято й голова Бердичівської громади Сергій Орлюк. Він привітав ювілярів зі знаменною датою та вручив колективу пам’ятний подарунок.

Пісенні вітання на адресу ювілярів прозвучали у виконанні Заслуженого працівника культури України Сергія Ігнатенка та композитора, виконавця, Почесного громадянина Бердичівського району Олеся Коляди. Сергій Ігнатенко цього дня здійснив прем’єрне виконання власної пісні «Бердичівське пиво», створеної на слова бердичівської поетеси Наталії Мариняк. Гарний настрій присутнім подарували своїми виступами артисти й творчі колективи міського Палацу культури ім. О.А. Шабельника.

У рамках Свята пива організатори з пивних пляшок створили найбільшу мапу України. Представник Національного Реєстру Рекордів України зафіксував параметри інсталяції – 2,07 м у висоту та 3,8 м у довжину. Він же вручив Володимиру Ліпецькому Сертифікат, який засвідчує перше встановлення рекорду у такій номінації. У свою чергу керівник заводу пообіцяв, що незабаром вони зроблять подібну карту на всю стіну Палацу спорту, який розташований навпроти пивзаводу.

Для гостей свята просто неба працювали торгівельні заклади з різноманітними смаколиками і напоями, діяли фотозони та артисти-аніматори. Дітлахи мали змогу покататися на атракціонах, провести час в спеціально облаштованій ігровій зоні та відвідати майстер-класи на будь-який смак. Не обійшлося і без тематичних конкурсів: учасники дегустували зразки продукції пивзаводу та визначали їхні назви.

Цікавим став фановий забіг «Пивна миля», який вперше провели у нашому місті: півсотні любителів пива змагались вздовж Алеї спортивної слави, на ходу наповнюючи свої шлунки хмільним напоєм. В ньому взяли участь як бердичівляни, так і гості нашого міста з різних міст України. Один з пивних спортсменів приїхав спеціально на цей захід навіть з Кривого Рогу. Серед жінок найшвидше дистанцію у 1609 метрів з результатом 9 хв. 30 сек. подолала Ольга Бабич з Бердичева. Серед чоловіків переможцем став також бердичівлянин – Павло Жук. Його результат – 6 хв. 34 сек. До речі, учасник з Кривого Рогу Сергій Кравціан відстав від переможця всього на дві секунди. Переможці отримали подарунки та призи від виробника.

Всі учасники «Пивної милі» та ті, хто на «фудкорті» купували пива більш ніж на сто гривень та заповнили відповідні анкети, стали учасниками розіграшу цінних призів, які надав партнер пивоварного заводу – ТОВ «Верам»: п’яти пакетів із пивом нашого заводу, п’яти подарункових сертифікатів по 500 гривень на відвідини магазину-кафе «Бірвіль» та головного призу – телевізора. Гарні емоції як учасників, так і переможців цієї пивної лотереї стали ще однією яскравою складовою загальної картини свята.

Ввечері на площі, як кажуть, на розігрів, виступив виконавець BORA та київський гурт «Muse On». Опісля на сцену вийшов хедлайнер свята – «DZIDZIO». Харизматичний лідер гурту поздоровив бердичівлян та гостей зі Святом пива та виконав свої найвідоміші хіти. Святкування ювілею закінчилося дискотекою у супроводі професійних діджеїв.

Анатолій ГОРОБЧУК

Фото з офіційної сторінки міста Бердичева та з соціальних мереж:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here