Home Історія Медіатека Постанова Ради Народних Комісарів УССР про оголошення колишнього кляштора “босих кармелітів” у...

Постанова Ради Народних Комісарів УССР про оголошення колишнього кляштора “босих кармелітів” у м. Бердичеві за державний історико-культурний Заповідник

1077
0
SHARE

Маючи на увазі історично-культурне значення колишнього кляштора “босих кармелітів” у м. Бердичеві, Рада Народних Комісарів УССР, на підставі арт. 17 постанови ВУЦВК і РНК УССР з 16 червня 1926 р. “Про пам‘ятники культури й природи” (Зб. Уз. УССР, 1926 р., № 32-33, арт. 159), постановила:

  1. Теріторію колишнього кляштора “босих кармелітів” у м. Бердичеві, обмежену його мурами, загальною площею три з половиною квадратових кілометри, оголосити за державний історико-культурний Заповідник і передати його з усіма, що має історично-культурне або, мистецьке значіння, у відання Народнього Комісаріату Освіти УССР.

Увага Молитовні й речі культу Народній Комісаріат Освіти повинний взяти на облік і може передати їх на користування релігійним громадам, стосовно до порядку, передбаченого розділом з поділу Х Адміністративного Кодексу УССР (36. Уз. УССР 1927 р., №63 – 65, арт. 240).

  1. Для передачі від Бердичівського округового виконавчого комітету зазначеного в арт. 1 заповідника у відання Народного Комісаріату Освіти утворити Комісію за головуванням представника Бердичівського округового виконавчого комітету у складі представників по одному від Народнього Комісаріату Освіти й Народнього Комісаріату Внутрішніх Справ УССР.

Заст. Голови Ради Народних Комісарів УССР Сербиченко.

Зав. керівничого Справ Ради Народних Комісарів УССР Яворський.

Харків, 8 березня 1928 р.

(надруковано в зб. Зак. УССР 1928 р., №4, арт. 58).

Примітка: у Хронологічному зібранні законів, указів Президії Верховної Ради… 1963 року, том 1, ця постанова надрукована у дещо відкоригованому вигляді та без пункту 2.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here