Home Новини Перша велика Ханука у Бердичеві

Перша велика Ханука у Бердичеві

1524
0
SHARE

Цього четверга о 16 годині на Центральній площі вкотре запалять свічку на великому ханукіоті (світильнику) на честь єврейського свята Хануки. Ханука — це свято чуда, свято перемоги у війні між святістю і нечистотою. І в це єврейське восьмиденне зимове свято свічки на Центральній площі почали запалювати порівняно недавно – у 2012 році.

А вперше свічку на ханукіоті на офіційному рівні в Бердичеві запалили у 2001 році. Тоді урочисте відзначення єврейського свята відбулось у приміщенні їдальні «БЕВЕРС» (нині це будівля торгівельного центру «Пасаж» на Вінницькій). І була вона не п’ятиметровою, як нині, а значно-значно меншою. Звичайною.

Присутні на тому святі переглянули концерт, який підготували вихованці єврейської недільної школи та синагоги «Хабад-Любавич», відчули урочистість древніх традицій та скуштували святкової трапези.

Церемонію запалення ханукальних свічок здійснили рабин Шлойма Бруєр, міський голова Олексій Хилюк, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Коханчук, голова товариства єврейської культури Савелій Вексельштейн, рабин Самуїл Плоткін та рабин Аріє-Яков Спектор.

Зліва на право: рабин Шлойма Бруєр, міський голова Олексій Хилюк, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Коханчук, голова товариства єврейської культури Савелій Вексельштейн, рабин Самуїл Плоткін та рабин Аріє-Яков Спектор.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here