Home Проекти Постаті землі Бердичівської Лінчик Григорій Антонович

Лінчик Григорій Антонович

1949
0
SHARE

Лінчик Григорій Антонович (нар. 28 листопада 1948, смт. Іванопіль, Чуднівський р-н, Житомирська обл., УРСР – пом. 9 серпня 2014, Бердичів, Житомирська обл., Україна) – голова правління ВАТ “Бердичівська фабрика одежі”, Почесний громадянин міста Бердичева.


Лінчик Григорій Антонович
(1948-2014).

Лінчик Григорій Антонович народився 28 листопада 1948 року в селищі міського типу Іванопіль Чуднівського району Житомирської області (нині селище Краснопільської сільської громади Бердичівського району) в сім’ї робітника місцевого цукрового заводу Антона Васильовича та Ніни Григорівни.

Малий Григорій саме закінчував восьмий клас школи, коли до селища завітала викладач Чернівецького фінансового технікуму (родом із сусіднього з Іванополем Краснополя, вона виконувала завдання навчального закладу по агітації абітурієнтів). Викладач настільки красномовно намалювала перспективи хлопцю, що той зголосився вступати до цього технікуму. Вабила й романтика карпатського краю, теж барвисто передана викладачкою. Тож у 1964 році він став студентом фінансового технікуму.

По закінченні навчання у 1967 році Григорій Лінчик розпочав свою трудову діяльність на посаді економіста бердичівського районного фінансового відділу. Далі проходить військову службу у лавах Радянської Армії, після чого повернувся до Бердичева та працює економістом вже у міському фінансовому відділі.

У 1976 році Григорій Антонович влаштувався на Бердичівський солодовий завод економістом-фінансистом, згодом працював головним бухгалтером солодового заводу. Та з часом стає взнаки відсутність належного рівня освіти. Тому паралельно з роботою Григорій Лінчик навчався у Тернопільському фінансово-економічному інституті. По його закінченні працював у хмелерадгоспі “Райгородок” (с. Райгородок Бердичівського району) на посаді заступника головного бухгалтера, головним бухгалтером радгоспу.

Голова правління ВАТ “Бердичівська швейна фабрика” Григорій Лінчик, міський голова Василь Мазур та фотожурналіст Віктор Коржук, 2003 р.

Три десятиліття свого життя Григорій Антонович Лінчик присвятив Бердичівській швейній фабриці (згодом ВАТ “Бердичівська фабрика одежі”, з 2012 року – ПАТ “Бердичівська фабрика одягу”): у 1983 він влаштувався на підприємство на посаду головного бухгалтера, у листопаді 2001 року його обрали головою правління товариства.

У непрості роки перебудови в Україні Григорій Антонович, обіймаючи керівні посади на підприємстві, зумів зберегти колектив і не допустив, щоб підприємство зникло з економічної карти міста як меблева фабрика, цукрорафінадний завод, шкіроб’єднання. Під його керівництвом Бердичівська фабрика одежі стала економічно міцним підприємством, в якому значна увага приділяється якості продукції, постійному її покращенню, впровадженню у виробництво сучасних європейських технологій. Підтвердженням високої якості продукції стало присудження “Платинової зірки якості продукції”, яку колектив фабрики виборов серед 62 фірм-виробників одягу різних країн. 4 вересня 2008 року ВАТ “Бердичівська фабрика одежі” отримала перемогу в обласному конкурсі “Кращий підприємець 2008 року” в номінації “Виробник найякіснішої продукції”.

Голова правління ВАТ “Бердичівська фабрика одежі” Григорій Антонович Лінчик серед групи ветеранів підприємства.

21 вересня 2007 року Указом Президента №886/2007 за вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток Житомирської області, значні професійні здобутки, багаторічну сумлінну працю Григорію Антоновичу Лінчику присвоєно почесне звання “Заслужений працівник промисловості України”.

На урочистостях з нагоди 90-річного ювілею бердичівської швейної фабрики, 20 листопада 2010 року.

Високо оцінила виробничі досягнення Григорія Антоновича й громада міста Бердичева: за багаторічну сумлінну працю на благо територіальної громади, вміле керівництво промисловим підприємством, сприяння впровадженню новітніх технологій та модернізації виробництва, високий професіоналізм голові правління ВАТ “Бердичівська фабрика одежі” Григорію Антоновичу Лінчику рішенням Бердичівської міської ради №555 від 25.11.2008 року присвоєно звання “Почесний громадянин міста Бердичева”. Подання на ім’я Бердичівського міського голови надали трудовий колектив та профспілкова організація товариства.

Григорій Антонович Лінчик одружений. Разом із дружиною Любов’ю Петрівною виховав доньку та двох синів.

У 2010 році Григорій Лінчик увійшов до складу виконавчого комітету Бердичівської міської ради народних депутатів. У серпні 2013 року полишив підприємство, на якому відпрацював 30 років, та вийшов на заслужений відпочинок.

Помер Григорій Антонович Лінчик 9 серпня 2014 року на 66 році життя. Похований на кладовищі селища Іванопіль Краснопільської громади Бердичівського району.

Джерела і література:

Пасічник М. Червоними і чорними нитками… // Імідж міста в живих іменах. Нариси та портрети. Книга друга. – К., Вид-во “Дія”, 2005, с. 172-178.

Дроботюк Т. Міська рада прийняла рішення про присвоєння Григорію Лінчику звання “Почесний громадянин міста Бердичева”. // “Бердичів”, №48 (770) від 27.11.2008 р.

Дроботюк Т. Світла пам’ять про Григорія Лінчика житиме в серцях усіх, хто його знав. // “Бердичів”, №32 (1067) від 14.08.2014 р.


Григорій Лінчик виступає на святі з нагоди 90-річчя ВАТ “Бердичівська фабрика одежі”, 20 листопада 2010 р.
Міський голова Василь Мазур вручає колективу ВАТ “Бердичівська фабрика одежі” орден Бердичева “За заслуги”. Отримує орден Григорій Лінчик, 20 листопада 2010 р.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here