Home Новини Згадка про Бердичів

Згадка про Бердичів

876
0
SHARE

Інколи згадку про наше місто можемо зустріти в цілком неочікуваних місцях. Так, гортаючи шостий номер за 2009 рік російського науково-технічного журналу «Радио» (свого часу був дуже популярним радіотехнічним журналом серед радіолюбителів СРСР, а з розпадом останнього – в країнах колишнього Радянського Союзу) в рубриці «Новости вещания», яка розповідає про новини радіомовлення як в Росії, так і за її кордонами, бачимо невелику замітку про те, що в Бердичеві запрацювала нова радіостанція «Рекорд»:

«Украина. В Бердичеве (Житомирская обл.) начала вещание новая радиостанция «Рекорд» (105,2 МГц, 0,25 кВт). На данный момент это первая и единственная частная радиостанция в городе. Радиостанция планирует передавать разнообразные программы – молодежные, детские, прямые эфиры. В заставках будут передаваться новости города, области, Украины и миры».

Журнал “Радио”, №6, 2009 р.

Вказана радіостанція розпочала свою роботу в Бердичеві за місяць до публікації цієї замітки – 17 квітня. Її власник – ПП «Радіопередавальний Центр» ТРК «Ефір» (м. Житомир).

Задля справедливості варто зазначити, що радіостанція «Рекорд» залишалась єдиною діючою в нашому місті зовсім короткий час – вже 1 серпня того ж року в Бердичеві в тестовому режимі розпочала трансляцію своїх радіопрограм перша суто місцева радіостанція, що отримала назву “Live FM”. Радіостанція працює в ультракороткохвильовому діапазоні на частоті 102,0 МГц, її редакція розмістилась на другому поверсі будинку по вулиці Леніна, 11 (нині вулиця Житомирська).

Зазначимо, що обидві радіостанції працюють в ефірі Бердичева і донині.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here