Home Події в фотографіях До ювілею 26-ї артилерійської бригади на Житомирщині побачила світ збірка віршів

До ювілею 26-ї артилерійської бригади на Житомирщині побачила світ збірка віршів

901
0
SHARE

Сьогодні, 14 червня, у Бердичеві, в бібліотеці 26-ї артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича, презентували збірку віршів “Перед ворогом не стають на коліна”. Це – вже друга збірка поезій військовослужбовців бригади та їхніх друзів, присвячена самій частині, яка на початку липня відзначатиме свій 15-рійний ювілей, а також подіям російсько-української війни.

– До цієї збірки увійшло 26 віршів п’ятнадцяти авторів, – розповів укладач та співавтор книги тимчасово виконуючий обов’язки прес-офіцера бригади старший сержант Олег Калашніков. – Четверо з авторів проходять службу у нашій частині, один – у сусідній частині Бердичівського гарнізону, і ще один офіцер служив у бригаді раніше. Решта – поети цивільні, так чи інакше пов’язані із життям бригади. Серед них є і родичі наших загиблих героїв, і просто друзі частини з Бердичева, Житомира, Києва, Одеси та інших регіонів.

Перед ворогом не стають на коліна,
Ворогу дивляться прямо в очі.
Той, хто захищає свою країну,
Не зігне перед ворогом спину.

Саме рядки цього вірша Олега Калашнікова стали назвою збірки. І на шостому році збройного захисту проти російської агресії, у якому особовий склад бригади бере участь на ротаційній основі, це знаково й актуально.

На презентацію книги до бібліотеки завітали військовослужбовці бригади та гарнізону на чолі з начальником гарнізону підполковником Андраником Гаспаряном, автори та мешканці міста. Наклад збірки буде розповсюджено серед особового складу частини та міських бібліотек.

Олексій Тригуб, інформаційна редакція Інформагентства Міноборони “АрміяInform” (м. Вінниця).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here