Home Новини Дослідження вчених: коли найпростіше отримати кредит

Дослідження вчених: коли найпростіше отримати кредит

729
0
SHARE

Кембриджська група вчених встановила, що йти в банк за отриманням позикових коштів краще рано вранці або після обідньої перерви.

Доктора вивчали поведінковий фактор в рамках дослідження втоми від прийняття рішень. Це стан людини, викликаний необхідністю в тривалий або частий період приймати рішення. В даному стані людина схильна вибирати формальний варіант, який простіше і безпечніше, – повідомляє видання phys.org.

Вчені обробили понад 26 тисяч заяв на реструктуризацію або отримання кредиту від позичальників. Анкети були представлені 30 менеджерам з найбільших банків. Фактично співробітники починали працювати в період з 8-10 ранку і закінчували працювати до 18:00 з перервою на обід в проміжок між 13 і 15 годинами.

У результаті дослідження було встановлено, що найбільш сприятливим часом для отримання схвалення по кредиту є ранок до 11 годин і післяобідній період, не пізніше 17 годин. Найменше заявок кредитні менеджери схвалюють після 11 ранку до обіду і до кінця робочого дня з 17 до 18 годин.

Як з’ясували вчені, причина відмови була не в заявці. Так, в ранкові години аналогічну заявку могли схвалити. Після 11 ранку рівень позитивних рішень падав, потім знову піднімався після обіду. Найгірші відповіді були для тих позичальників, хто звертався за позиковими коштами з 13 до 14 годин.

Як вважають дослідники, з гнучким графіком банки змогли б заробити 500.000 доларів додатково на своїх продуктах завдяки тому, що співробітники б не втомлювалися від стресу.

Сервіс Crezu, де можна отримати кредит цілодобово https://crezu.com.ua/kredyt-tsilodobovo-24-7/, рекомендує позичальникам при високих ризиках відмови в заявці звертатися до мікрофінансових організацій, які видають кредити онлайн. У багатьох МФО прийняття рішення по заявці відбувається автоматично, виключаючи людський фактор.

Crezu перевіряє кредитну історію клієнта з відкритих джерел в інтернеті і пропонує звернутися в компанії, де вище всього шанс отримати схвалення. Таким чином, позичальник не витрачає час на звернення до МФО, де високий ризик відмови. При цьому подати заявку можна із зіпсованою кредитною історією або з нульовою кредитною історією.

МФО більш лояльні до клієнтів, що компенсується підвищеною відсотковою ставкою по кредиту, в середньому 1.8-2% на день. Особливість мікрокредитів в тому, як відзначають в Crezu, що вони підходять для короткострокових цілей. Якщо необхідні невеликі гроші на термінові цілі, краще звертатися в МФО. При великих витратах варто звертатися в банки і враховувати найбільш сприятливий час для відвідування офісу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here