Home Новини В “М-Формації” презентували другу збірку А. Горобчука “Мій Бердичів в історичних нарисах”

В “М-Формації” презентували другу збірку А. Горобчука “Мій Бердичів в історичних нарисах”

1516
0
SHARE

У приміщенні молодіжного клубу “М-Формація” презентували нове історико-краєзнавче видання – другий випуск збірки місцевого краєзнавця Анатолія Горобчука “Мій Бердичів в історичних нарисах”.

“Ця книга – чергова спроба розповісти цікаво й доступно про те, чого ми не знаєм”, – говорили на презентації. Кожен із нарисів збірки розкриває тему багатогранної, цікавої історії Бердичева, зазначає краєзнавець.

Збірка містить розповіді про таємниці некрополю Бердичева, відродження української греко-католицької церкви тощо. А чи знаєте, що у місті діяв потужний “завод без труби” – завод по ремонту обчислювальної техніки? Не менш цікава краєзнавча розвідка про становлення, розвиток та занепад проводового (не люблю слова “дротового” – авт.) радіомовлення. Друга збірка, як і її попередниця, має 80 сторінок і вийшла поки що пробним накладом. 100 примірників розійшлись за декілька днів, а отже книга користується попитом. Окрім паперового варіанту, “Мій Бердичів в історичних нарисах” є в електронному вигляді – доступний у мережі Інтернет. Видання розраховане на освітян, студентів, учнів, краєзнавців та усіх, кому цікава історія рідного краю, каже Анатолій Горобчук.

На титульній сторінці збірки – костел Святої Варвари. Це ніби своєрідний натяк на те, що у новому році відзначатимем ювілейну дату із Дня народження Оноре де Бальзака, зауважила, вітаючи краєзнавця, начальник відділу культури Валентина Кузьменко.

Прийшли привітати свого улюбленого вчителя й так звані “студенти” “вуличного університету”, шанувальники історії рідного міста. Подібний проект, як-ось “вуличний університет”, котрий підтримав Анатолій Горобчук, не соромно презентувати на усю Україну, каже директор бібліотечної системи Тетяна Кущук.

Учні художньої школи подарували краєзнавцю власну роботу і побажали й надалі розповідати про Бердичів, якого ми ще не знаємо. А він і не думає зупинятись, бо у планах – видання третьої збірки із серії “Мій Бердичів в історичних нарисах”. Нехай щастить!



Репортаж Олени Лукянюк, ТРК “ВІК”, 21.12.2018 р.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here