Home Новини Віддаючи данину пам’яті минулому

Віддаючи данину пам’яті минулому

974
0
SHARE

Віддаючи данину пам’яті героїчному минулому ветеранів, нині створюється книга про бойовий шлях 117-ї гвардійської Бердичівської стрілецької дивізії, що пройшла від Тамані, Новоросійська і Вогняної Землі до Берліна та Праги.

Автор книги – Єня Володимир Володимирович, онук гвардійця 335 гв сп Єня Г.Х., який віддав своє життя за Батьківщину. Автор поставив перед собою завдання увічнити в історії імена простих людей, які захищали свою сім’ю, рідну домівку, країну.

На даний час до книги увійшло понад 800 імен воїнів, 100 фотографій і схем. Відновлено по нагородним листам окремі бойові операції, описана робота командирів, бійців, зв’язківців, медпрацівників, кухарів, їздових – усіх тих, хто наближав Перемогу саме своєю роботою.

Роботу планується завершити цього року, приурочивши до 75-ї річниці Великої Перемоги.

Автор буде радий викласти подвиг Вашого родича – ветерана дивізії. Просто напишіть на пошту vvenya@mail.ru і прикладіть фотографію військових років.

З повагою, автор Єня В.В.

P.S.: Нині за вікном серпень. Саме цього місяця 1945 року пішим маршем 117-а гвардійська Бердичівська ордена Богдана Хмельницького стрілецька дивізія прибула до Бердичева. Вона отримала постійне місце дислокації у військовому містечку на Червоній горі, що на цей час мав офіційну назву Гора Червоного Жовтня (рос. Гора Красного Октября). Прибувши до нашого міста, полки дивізії пройшли парадним маршем по центральній вулиці Бердичева, де їх на всьому шляху з квітами зустрічали жителі міста.

У пам’ять про ці події у розділі Події у фотографіях розміщено дві серії унікальних фотографій: піший марш дивізії з Німеччини до Бердичева, а також урочистий парадний марш підрозділів дивізії вулицями Бердичева.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here