Home Проекти Музеї Бердичівщини Бердичів. Музей історії пожежної охорони Бердичева

Бердичів. Музей історії пожежної охорони Бердичева

1125
0
SHARE

Вул. Шкіряників, 17. У приміщенні Бердичівського районного управління ГУ МНС України в Житомирській області, в окремій кімнаті на третьому поверсі знаходиться музей історії пожежної охорони Бердичева.

Будівля Бердичівського районного управління ГУ МНС України в Житомирській області по вулиці Шкіряників (Петровського), 17, 2007 р.

Музей відкрито 17 вересня 2010 року під час відзначення Дня рятівника. Почесне право перерізати червону стрічку надали міському голові Василю Мазуру разом із начальником районного управління Ігорем Шевчуком та інженером сектору Головного управління МНС України в Житомирській області Борисом Чумаком.

Експозиція музею містить багато матеріалів, серед яких зразки спецодягу, пожежних касок, вогнегасників, спеціального обладнання. Стіни музею прикрашають фотографії рятувальників та їх керівного складу, вирізки з газет, де описані найжахливіші пожежі міста Бердичева і героїчна робота пожежної команди по їх ліквідації.

До відкриття музею історії пожежної охорони Бердичева в приміщенні Бердичівського районного управління на першому поверсі вже існував історичний стенд, що розповідав про історію створення та становлення пожежної частини міста Бердичева та участі пожежників у ліквідації аварії Чорнобильської АЕС. Матеріали з цього стенду перенесли до новоствореного музею.

Урочисте відкриття музею історії пожежної охорони Бердичева.
Стрічку перерізають інженер сектору Головного управління МНС України в Житомирській області Борис Чумак, міський голова Василь Мазур та начальник районного управління Ігор Шевчук, 17.09.2010 р.
Перша екскурсія для почесних гостей, 17.09.2010 р.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here